Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κοτολέτες λαχανικών στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή για κοτολέτες λαχανικών στο φούρνο. Αυτές οι κοτολέτες είναι τραγανές εξωτερικά και γεμάτες με αλμυρές καλές λαχανικών στο εσωτερικό. Αποτελούν το τέλειο ορεκτικό ή ένα υγιεινό σνακ για να το απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Πατάτες
2

Καρότα
2

Φασολάκια
1/2 φλιτζάνι

Μπιζέλια
1/2 φλιτζάνι

Καλαμπόκι
1/4 φλιτζάνι

Ψίχουλα ψωμιού
1 φλιτζάνι

Κρεμμύδι
1

Σκόρδο
2 γαρίφαλα

Τζίντζερ
τεμάχιο 1 ίντσας

Πράσινο τσίλι
1

Κολιάντρο
1/4 φλιτζάνι

Αλάτι
για γεύση

Κόκκινο τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Garam masala
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Λάδι
για βούρτσισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Πολτοποιητής πατάτας
  • Σανίδι κοπής και μαχαίρι
  • Ταψί
  • Βούρτσα για λίπανση
  • Τρίφτης (για τρίψιμο λαχανικών)
  • Σπάτουλα ή κουτάλι για ανατροπή
  • Πιρούνι (προαιρετικό, για τη δημιουργία διακοσμητικών σχεδίων)
  • Φύλλο αλουμινίου (προαιρετικό, για ευκολότερο καθαρισμό)

Προετοιμασία

1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το πράσινο τσίλι και τον κόλιανδρο.
3. Τρίβουμε με τρίφτη τα καρότα και τα φασολάκια.
4. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το πράσινο τσίλι μέχρι να μυρίσουν.
5. Προσθέστε τα τριμμένα καρότα, τα πράσινα φασόλια, τον αρακά και το καλαμπόκι στο τηγάνι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
6. Μεταφέρετε τα σοταρισμένα λαχανικά στον πουρέ πατάτας στον κάδο του μίξερ.
7. Προσθέστε αλάτι, κόκκινο τσίλι σε σκόνη, garam masala και χυμό λεμονιού στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
8. Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπουκίτσες ή μπουρεκάκια στο μέγεθος που επιθυμείτε και τα βάζετε σε λαδόκολλα.
9. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C).
10. Αλείψτε τις κοτολέτες με λίγο λάδι για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στο φούρνο.
11. Ψήστε τις κοτολέτες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις μέχρι τη μέση για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Κοτολέτες λαχανικών στο φούρνο είναι περίπου 45 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το βράσιμο και το πολτό των πατατών, το ψιλοκόψιμο και το σοτάρισμα των λαχανικών, τη διαμόρφωση των κοτοπουλών και το ψήσιμο τους στην τελειότητα. Είναι μια απλή συνταγή που δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια, αλλά προσφέρει φανταστικά αποτελέσματα!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1. Για να πετύχετε μια τραγανή υφή, βεβαιωθείτε ότι οι βρασμένες πατάτες είναι εντελώς στεγνές πριν τις πολτοποιήσετε.
2. Μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο μπαχαρικών προσαρμόζοντας την ποσότητα του κόκκινου τσίλι σε σκόνη και του πράσινου τσίλι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
3. Μη διστάσετε να προσθέσετε στο μείγμα άλλα λαχανικά της επιλογής σας, όπως πιπεριές ή κολοκυθάκια, για να βελτιώσετε τις γεύσεις και τη θρεπτική αξία.
4. Εάν το μείγμα αισθάνεται πολύ υγρό, προσθέστε λίγη ακόμη ψίχα ψωμιού για να το δέσει.
5. Για να φτιάξετε διακοσμητικά μοτίβα στις κοτολέτες, πιέστε ελαφρά ένα πιρούνι στην επιφάνεια πριν τις ψήσετε.
6. Σερβίρετε τις κοτολέτες λαχανικών ζεστές με κέτσαπ, τσάτνεϊ ή το αγαπημένο σας ντιπ.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσότητα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
4g

Κορεσμένα λιπαρά
0,5 g

Νάτριο
300 mg

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
4g

Πρωτεΐνη
4g

Βιταμίνη C
20% DV

Βιταμίνη Α
40% DV

Σίδερο
6% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτές τις γευστικές κοτολέτες λαχανικών στο φούρνο ως απολαυστικό ορεκτικό σε πάρτι ή ως βραδινό σνακ. Μπορείτε να τα παρουσιάσετε σε μια πιατέλα γαρνιρισμένη με φρέσκο ​​κόλιανδρο ή φύλλα μαϊντανού για μια ελκυστική εμφάνιση. Για να προσθέσετε λίγη ποικιλία, μπορείτε να σερβίρετε αυτές τις κοτολέτες με τσάτνεϊ μέντας, πικάντικη σάλτσα ταμαρίνδου ή ένα ζουμερό ντιπ γιαουρτιού.

Αν θέλετε να μετατρέψετε αυτές τις κοτολέτες σε ένα πλήρες γεύμα, σκεφτείτε να τις σερβίρετε με μια συνοδευτική σαλάτα που αποτελείται από ανάμεικτα χόρτα, ντοματίνια, αγγούρια και λίγο βινεγκρέτ λεμονιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα συνδυάσετε με ρύζι μπασμάτι στον ατμό ή ζεστό ψωμί naan για μια πιο ουσιαστική επιλογή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αυτές οι κοτολέτες λαχανικών μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Αν σας περισσεύουν κοτολέτες, μπορείτε να τις ξαναζεσταίνετε σε φούρνο τοστιέρας ή να τις τηγανίσετε για να ξαναβρούν την τραγανότητά τους. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν για μακροχρόνια αποθήκευση. Απλώς τοποθετήστε τις κοτολέτες σε ένα ταψί και παγώστε μέχρι να στερεοποιηθούν. Έπειτα, μεταφέρετέ τα σε μια σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη και αποθηκεύστε τα για έως και 1 μήνα. Ξεπαγώστε τις κατεψυγμένες κοτολέτες στο ψυγείο πριν τις ξαναζεσταίνετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Οι πατάτες παρέχουν διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C και κάλιο. Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτίνη και βιταμίνη Α, τα οποία προάγουν την καλή όραση και τη γενική υγεία. Τα πράσινα φασόλια είναι καλή πηγή βιταμινών Κ και C, ενώ ο αρακάς και το καλαμπόκι συμβάλλουν επιπλέον φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Τα αρωματικά μπαχαρικά όπως το τζίντζερ, το σκόρδο και το garam masala όχι μόνο ενισχύουν τη γεύση αλλά προσφέρουν και τις μοναδικές τους ιδιότητες που προάγουν την υγεία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Κοτολέτες λαχανικών στο φούρνο, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε και άλλα νόστιμα σνακ όπως το Aloo Tikki (μπουρεκάκια πατάτας), τη Samosas λαχανικών ή το Bread Pakoras. Αυτές οι συνταγές έχουν παρόμοιες γεύσεις και υφές, καθιστώντας τις ιδανικές για πάρτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις ή ακόμα και για ένα ζεστό βράδυ στο σπίτι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή για κοτολέτες λαχανικών στο φούρνο εμπνέεται από τη γαστρονομική δημιουργικότητα διάσημων σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson. Το πάθος τους για τη χρήση φρέσκων, υγιεινών υλικών για τη δημιουργία γευστικών πιάτων ήταν μια συνεχής πηγή έμπνευσης για μένα. Προσάρμοσα και πρόσθεσα τις δικές μου ανατροπές σε αυτήν τη συνταγή με βάση τα χρόνια πειραματισμού στην κουζίνα μου και τη δημιουργία συνταγών που φέρνουν χαρά στον ουρανίσκο των ανθρώπων.

Λοιπόν, ας βουτήξουμε στον κόσμο των γεύσεων και ας απολαύσουμε μαζί αυτές τις απολαυστικές κοτολέτες λαχανικών στο φούρνο! Καλή όρεξη! 🥦🍅🥕

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button